Close

29 juni 2013

Spectrum Energiemeting in Tijdschrift voor Coaching juni 2013

In de proeftuin van het visieblad voor coaching staat deze maand een prachtig artikel over de Spectrum Energiemeting. Download hier dat artikel. Ik ben licentiehouder van deze mooie nieuwe methode.  Ik had vorige week een gesprek met iemand die de methode ook wel eens wilde proberen. Daar kwamen eigenlijk heel mooi de voordelen aan de orde.

Het is geen persoonlijkheidsonderzoek, maar stelt in staat te onderzoeken waar iemand energie wint en verliest in een bepaalde situatie. Dat kan op het werk zijn, bij het beoefenen van een sport maar net zo goed een thuissituatie. We meten met behulp van acht
energiebronnen waar iemand energie van krijgt en verliest. Wat kun je als ZZP-er doen aan energieverlies rond boekhouden en administreren? Waarom loop je leeg bij acquisitie?

In de tweede plaats stelt de methode ook in staat om niet alleen met individuen te werken maar ook met teams. Weten waar jouw team energie wint en verliest en vervolgens energieverlies omzetten in energiewinst? Geef jouw samenwerkingsverband een energieboost.

En last but nat least: de methode koppelt hard aan zacht. Er is uiteraard aandacht voor resultaten, maar zeker ook voor het gedrag. Wil j betere resultaten, dan moet je gaandeweg gedrag willen veranderen.

Download hier PDF van het artikel in Tijdschrift voor Coaching.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *