Close

14 augustus 2012

Dit gaat gewoon over jou – persoonlijk leiderschap

Persoonlijk leiderschap. Zo’n term die hard op weg is naar de clichekast. Net zoals  kleine zus authenticiteit. Hand in hand gaan ze. Voor mijn geestesoog zie ik ze fade-out, in een setting met een ondergaande zon. En ze leefden nog lang en gelukkig. THE END. Jammer, want er is echt werk aan de winkel als het gaat om jouw persoonlijk leiderschap. Nog sterker: als je hier niet aan werkt, ga je in de nabije toekomst buiten de boot vallen.

Even de achtergrond:

–       We leven in een hoogdynamische wereld met overal schuivende panelen.
–       Er is inmiddels in Nederland sprake van een recessie: krimp ipv groei.
–       Organisaties zijn allemaal onderdeel van een netwerk.
–       De hoeveelheid informatie is nog nooit zo groot geweest als nu.
–       Niemand kan nog overzien hoe de toekomst er over vijf jaar uitziet.
–       Topkader praat over verschillende scenario’s.
–       Ik schrijf dit blog op een computer verbonden met het internet.
–       Consumenten krijgen steeds meer macht met soms revolutie tot gevolg.

Deze dynamiek leidt als vanzelf tot chaos en niet meer verder kunnen kijken dan het eerstvolgende besluit. Onzekerheid is de enige zekerheid die we hebben. Eén ding is zeker: onze manier van organiseren zal drastisch moeten veranderen. De nieuwe economie vraagt om een andere manier van zakendoen en dus ook om een andere manier van meedoen en managen.

En daarbij zullen we ieder voor zich elke keer opnieuw moeten besluiten of we instappen of niet. Wat we daar te brengen hebben. Wat anderen vinden dat we te brengen hebben. Hoe we ons verhouden tot die anderen, maar ook hoe we ons verhouden tot onszelf. Samen en apart. Wie zijn wij en wie ben ik? Die vragen zullen steeds vaker gesteld gaan worden. Want we zullen steeds vaker in tijdelijke samenwerkingsverbanden werken in de buiten- of de binnenschil van een organisatie, in loondienst, in tijdelijke dienst of ingehuurd als expert.

Heb jij antwoord op de vraag ‘wie ben ik’? Weten wie je bent? Waar je vandaan komt? Wat jouw sterke kanten zijn en waar je je nog verder kunt ontwikkelen. Wat je in je ransel hebt aan kennis en vaardigheden? Wat jou als mens uniek maakt en wat je daarmee als bijdrage kunt leveren? Wanneer je kunt en moet opstaan en wanneer je gaat volgen in plaats van leiden. Persoonlijk leiderschap wil zeggen dat je als mens in een organisatie je persoonlijkheid optimaal kunt benutten voor de taak die je op je neemt. Ben jij in staat om je dat te doen? Gefeliciteerd! Verwacht je dat je nog wel wat te doen hebt? Ook gefeliciteerd en neem contact op. Ik wil je graag terzijde staan.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *